23 ارديبهشت 1398 - 17:31
نهاوندیان مطرح کرد؛

افزایش تاب آوری در سطح ملی/ دشمن ناامید می‌شود

معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: در سایه انسجام ملی از مشکلات اقتصادی عبور خواهیم کرد و اگر ما ۹ ماه باقی مانده سال پیش رو را بگذرانیم، دشمن از ادامه فشارها ناامید خواهد شد.
کد خبر : ۹۹۹۱۱
سخنرانی دکتر محمد نهاوندیان

به گزارش ایبِنا، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهور و رییس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی در دیدار با مسئولان و مدیران سازمان های مردم نهاد عضو شبکه مشاوران مدیریت و مهندسی ایران بر توسعه ارتباط بین دانش مدیریت با فعل مدیریت  وساختار مدیریتی کشور تاکید کرد.


وی ضمن تبریک ایام مبارک ماه رمضان با اشاره به آیات شریفه قران مجید مبنی بر مشورت کردن و کمک کردن مومنان در ظلمی که به آنان می شود و در صورت استقامت منجر به پیروزی خواهد شد، به اوضاع و احوال اقتصادی کشور که بخشی از آن  مربوط به هجمه های جدید آمریکا  و تحریم ها است اشاره نمود و ابراز امیدواری  کرد در سایه انسجام ملی از این وضعیت نیز عبور خواهیم کرد.


نهاوندیان تاکید کرد: در این شرایط هر کسی وظیفه دارد به سهم  خود به جای مسئولیت گریزی و فرافکنی مشارکت فعالانه داشته باشد و هم اکنون فرصتی است که ما به فعالان بنگاه های اقتصادی کمک کنیم، تاب آوری کنند چون به عقیده بسیاری از کارشناسان اگر ما ۹ ماه باقی مانده سال پیش رو را بگذرانیم دشمن از ادامه فشارها ناامید خواهد شد.


معاون اقتصادی رییس جمهور افزود: واقعیت این است که بهبود اوضاع اقتصادی ایران قبل از برجام اتفاق افتاد و باید تلاش کنیم پیام کشورمان پیام استقامت و ابتکار  باشد، هرکدام از ما باید خود را مسئول بدانیم و برای بهبود شرایط، احساس و پیشنهاد  منطقی داشته باشیم. ما امکان انجام ابتکارات فراوان داریم و همانگونه که در قرآن اشاره شده، اگر مشکلی به شما وارد شد آنها یعنی دشمنان نیز مشکلات  خاص خود را دارند. مسابقه، مسابقه اراده‌ها و ابتکار های خلاقانه است.


نهاوندیان در ادامه با اشاره به سیل اخیر و ضرورت استفاده از موهبت‌های آن گفت: از خسارت های ۳۵ هزار میلیارد تومانی که بگذریم می توان به اشتغال چند ده هزار نفری و حل بعضی از مشکلات زیست محیطی و ساخت و ساز استفاده کرد. وی از مدیران شرکت‌ها، اعضا شبکه و تشکل های عضو شبکه مشاوران مدیریت خواست این موضوع را در دستور کار خود قراردهند  و پیگیری نمایند.


رییس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی در ادامه ضمن تقدیر از تلاش های اعضای سازمان های مردم نهاد عضو شبکه مشاوران مدیریت و مهندسی ایران اظهار داشت: به تشکیل این جلسات امید دارم و بایستی استمرار این کار را نهادینه کنیم و خلا ارتباط بین دانش مدیریت با فعل مدیریت و ساختار مدیریتی کشور را انشاالله مرتفع نماییم.


معاون اقتصادی رییس جمهور همچنین خاطر نشان کرد: ریشه بسیاری از مشکلات ما در این جمله است "جامعه ای را می شود مدیریت کرد که نسبت به مدیریت آن اعتماد داشته باشیم. اگر اعتماد به مدیریت کشور آسیب ببیند نمی توان مدیریت کرد". هم اکنون فضای ذهنی جامعه موارد مبتنی بر سوءظن را بهتر می پذیرد تا حرف مبتنی بر حسن ظن را. همه ما الان در مورد ضررهای یاس و ناامیدی و ضررهای بی اعتمادی حرف می زنیم اما در مورد راهکار این موضوع به غیر از توصیه به همدیگر و شعر خواندن، صحبت نمی کنیم؟ راه های افزایش امید را می توانیم اندازه بگیریم؟ نسخه عملی باید بدهیم.


وی گفت: ما باید در مرحله تحریم های جدید آمریکا پیروز بشویم چون می بینید که با وقاحت و صراحت از تجزیه ایران حرف می زنند. دشمنان می گویند مشکل ما این است که ایران خیلی بزرگ است. ما باید از این بزرگی دفاع کنیم. البته بزرگی هم به ادعا نمی شود. باید اسباب بزرگی همه آماده کنیم. بزرگی با بزرگواری دو روی یک سکه هستند. اگر در روح جامعه ما خسّت، بد زبانی نهادینه شد، از منش ما بزرگواری رخت بر می بندد، چه کنیم جامعه به بزرگواری برگردد. اینها مسائل مدیریتی است، فقط مسائل فرهنگی نیست. بر ما چه گذشته که حالات روحی جامعه ما این شده که در فضای مجازی جامعه دیده می شود البته آنچه در فضای مجازی هست آیینه خوبی برای واقعیت روح جامعه نیست.


نهاوندیان افزود: امیدوارم با کمک و همفکری مجدّانه و پیگیری مسائل درخواستی به شما کمک کنیم  و با هم افزایی و کمک به یکدیگر از این مرحله ای که به هر حال اقتصاد ما و جامعه ما در آن قرار گرفته عبور کنیم و تاکید می کنم که شرایط سخت فرصت خوبی برای اصلاحات ساختاری است و تصمیمات سخت را در شرایط سخت آسان تر می شود گرفت و ما باید از این فرصت برای جراحی های شفابخش استفاده کنیم.


در این جلسه تعدادی از مدیران سازمان‌های مردم نهاد پیرامون فعالیت های کسب و کار شرکت‌ها و موانع موجود به ارانه دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و و محمد نهاوندیان با تاکید بر وجود این مشکلات، برنامه ریزی و راهکارهای لازم را برای رفع این مسائل مورد بررسی و تاکید قرار داد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر